tisdag 2 september 2014

TISDAGENS DETALJER


Så här såg mina outfit detaljer ut idag, hela outfiten får ni se imorgon.

Here you see my Tuesday outfit details. The whole outfit you'll get tomorrow.

PYTTIPANNA PÅ BLADKÅL


Har hittat en ny råvara som lär ska vara super hälsosam och rik på bland annat C-vitamin, bladkål (lehtikaali). Min moster odlar bladkål och berättade på veckoslutet hur mycket bra grejer bladkålen innehåller, så jag blev lite nyfiken på att testa lite olika recept. Började igår med att laga pyttipanna med bladkål som huvudingrediens. Superlätt, gott och snabbt recept som jag rekommenderar er att testa! Idag gjorde jag smoothie på bladkål. Recept på det kommer imorgon, men först pyttipanna receptet som  jag hittade i nyaste Pirkka tidningen.

Du behöver:

2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 paket grillkorv (jag valde grillkorv med chili smak)
200 g bladkål
2 msk Maille Dijon fullkorns senap

Dipp:
1 burk creme fraiche
1 burk feta salladsost (ca 200 gram)

Så här gör du:

Skär löken och vitlöken. Fräs på panna i olja. Ta bort löken från pannan, skiva korven och stek korven i pannan. Då korven är stekt, lägg tillbaka den frästa löken i pannan och tillsätt också bladkålen. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter, så att bladkålen blir lite mjuk. Tillsätt 2 matskedar fullkornssenap. 

Tillred dippen med creme fraiche och feta (krossa fetan med gaffel och rör om till en dipp sås). Servera pyttipannan med dippen.