söndag 21 september 2014

BRUNCHING


Är ni som jag alltid ute efter det perfekta brunch stället? Jag tror att jag hittat det och förvånansvärt nog på Stockmann. Min kompis Anniina föreslog att vi skulle gå till Stockmanns åttonde våning på brunch. Inget ställe jag tänkt som brunch ställe, och tydligen inte så många andra heller eftersom det var rätt lugnt där. Brunchen var på à la carte restaurangsidan och bestod av ett väldigt brett förrättsbord med sallader, pajer, cous cous, lax, croisanter osv. Varmrätten kunde man välja mellan tre alternativ som serverades till bordet (idag kunde man välja mellan pulled pork, lax eller risotto gjord på pumpa). Efter det hörde ännu ett brett efterrrättsbord till priset. Där fanns det kakor, mousse, konfekter mm. Och hela kalaset gick på 19 euro, alltså verkligen prisvärt! 

Tycker om brunch ställen som känns fräscha och där man får äta i lugn och ro, och det fick man verkligen här. Många ställen är så jäkla hektiska och då man kollar på stående bordet ser det mesta lite oaptitligt ut när alla varit där och grävt. Så, det här lär nog bli mitt favvisställe. Vi bokade bord på förväg, men vet inte om det krävs att man har bokning.

Are you like me always looking for the perfect brunch place? I think I've found mine a bit surprisingly at Stockmann. My friend Anniina suggested that we'd go for brunch to Stockmann (8th floor, à la carte side) today. Not a place I've ever even though of as a brunch place, and apparently not that many other people either as it was quite calm and peaceful. The brunch consisted of a table of starters with croissants, salmon, salads, pies, cous cous etc. Main course was served to the table (today you could choose between puller pork, pumpkin risotto or salmon). After that there was a dessert table with cakes, mousse, chocolate pralines etc and all this for 19 euros. A bargain I would say. 

I like brunch places that are calm and peaceful. Most of the places are really hectic and when you look at the serving tables most things look really unappealing as so many people have put their hungry forks in the food making it look really messy. This will sure be my favorite brunch place as it was everything but that.






SUNDAY CHILLING



Vilken skön söndag det varit hittills! Vi började dagen i sängen med ett par avsnitt Homeland. Bästa med söndagar är när det inte finns några måsten och man kan ligga och dra sig och kolla på serier så länge man känner för det. När magen började kurra gick vi in till stan för att äta brunch med A&H på Stockmanns övre våning. Brunchen förtjänar ett inlägg i sig, så jäkla bra var den! Efter brunchen hoppade vi på cyklarna och cyklade till verkkokauppa.com för att köpa ett nytt objektiv åt mig. Är så ivrig på att lära mig mer om fotografering och Robert (som håller min fotograferingskurs) var av den åsikten, att jag behöver ett nytt objektiv för att kunna fota sån typs bilder som jag vill. Så nu har jag ett nytt objektiv och det är bara att träna, träna, träna för att bli bättre på att fota. Stay tuned ;)

What a lovely Sunday it's been so far! We started the day in the bed with a couple of episodes of Homeland. The best things on Sundays are no timetables, no rush and just staying in bed as long as it feels like. When we got hungry we went to Stockmann for brunch with our friends. The brunch needs a separate post, it was so damn good! After the brunch we took our bikes and went to verkkokauppa.com to buy me a new lens to my camera. I'm so excited about learning more about photography and Robert (the one who teaches me about photography) showed me a good basic lens to but to be able to take the kind of pics I want to take. So now it's up to me and I just have to practice, practice and practice some more.




Outfit: knit SAND, boots Acne, pants/coat H&M, bag Proenza Schouler